Żywność
pracownicy
Dziennikarz: Kris Duda
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Które istnieją maszyny do produkcji paszy i dla jakich zwierząt jest taka żywność wytwarzana?

Agrotechnik jest takowym swoistym zawodem, który robi się całkowicie inaczej niż przykładowo którekolwiek zawody w jakimkolwiek lokalu.
Wyposażenie magazynu
Dziennikarz: Texas State Library and Archives Commission
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Wytrzymały magazyn to najlepsza osłona sprzedawanych towarów

Jeżeli produkujemy żywność, lub jakieś elementy, coś co należy posiadać ciągle w zapasie, aby móc usatysfakcjonować klienta, to na pewno odpowiednio wcześnie powinniśmy pomyśleć o tym, żeby mieć przy swojej hali produkcyjnej magazyn. Tak żebyśmy posiadali gdzie trzymać nadwyżki produkcyjne zanim klient się po nie zgłosi. Oczywiście im ten magazyn będzie większy i jednocześnie im rozsądniej będzie zaplanowany, tym większa będzie pewność, że umieścimy w nim sporo własnych przedmiotów.
opakowanie
Dziennikarz: Charles16e
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Opakowania z tworzyw sztucznych otaczają nas na co dzień w dużej ilości

Jedzenie, sprzęty produkcyjne, kosmetyki – wszystko co kupujemy jest wcześniej stosownie opakowywane. Od jogurtowego wieczka po formy sięgające półtorej tony - każda z form pochodzi z fabryki twórcy opakowań.
Makaronowe risotto
Dziennikarz: Fotolia
Na podstawie danych z: Fotolia

System zarządzania ISO - do czego służą, w czym są niezwykle przydatne?

Bez wątpienia powinieneś przeczytać ten artykuł jeśli pracujesz w branży gastronomicznej albo jeżeli po prostu interesuje Cię tematyka dobrego odżywiania. Obecnie chcielibyśmy poruszyć temat prawa żywnościowego, które stale w naszym kraju niestety nie jest na dobrym poziomie. Jeżeli mówi się o prawie żywnościowym w państwie, zwykle ma się na myśli prawo rolne oraz wyrastające z niego prawo ochrony żywności.
Chłodnia
Dziennikarz: Bruce Guenter
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

W jaki sposób nasze myślenie o magazynowaniu pożywienia zostało zmienione przez XX-wieczne wynalazki

Przechowywanie pożywienia, a zwłaszcza produktów łatwo psujących się, od stuleci było sporym wyzwaniem dla ludzkości. U zarania dziejów musiano po prostu skonsumować wszystko od razu, czyli zaraz po polowaniu, a ewentualnymi pozostałościami poczęstować hieny. Później poznano konserwujące właściwości soli, a w dawnych dworkach szlacheckich cześć towarów magazynowano w chłodnych piwniczkach albo obkładano je lodem.
opakowania tekturowe
Dziennikarz: William Warby
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Producent opakowań musi utrzymać wysoką jakość

Kiedy nabywamy jakąś rzecz, chcemy żeby miała ona właściwe pudełko, za pomocą którego będzie lepiej chroniona przed działaniem czynników zewnętrznych. To dzięki takiemu opakowaniu będziemy wiedzieli, że lody utrzymają dobry kształt, że ciastka nie połamią się podczas transportu, albo iż zeszyty nie będą podlegały zagnieceniu.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.