Trudno nie spostrzec, że stale nierdzewne posiadają już od pewnego okresu główną pozycję, jako półprodukt do produkowania urządzeń w przemyśle spożywczym oraz dekoracyjnym. Surowiec ten, acz kosztowny w zestawieniu ze stalą konstrukcyjną dominuje, a to na skutek trwałości na
korozję. Stale te przez cały czas zachowują satynową bądź wypolerowaną nawierzchnię niezależnie od warunków atmosferycznych, kontaktu z wysoko żrącymi detergentami.
Dziennikarz: Lanà
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com
Wygląd nie jest oczywiście pojedynczą wartością, najważniejsza to brak zanieczyszczeń, które zdołałyby przedostać się do przetwarzanego pożywienia, skazić go bądź >>>
kliknij nasz profil http://grupapartner.pl/ odmienić jego właściwości, smak bądź kolor. Wytwórcy wina wiedzą, że moszcz nie może mieć kontaktu ze stalą, ponieważ żelazo przejdzie do soku a w późniejszym czasie może doprowadzić do jego zepsucia. Nie inaczej dzieje się z pozostałymi artykułami spożywczymi, kapusta kwaszona, soczki, piwa, pulpy warzywne a także przetwory mleczne, z tej przyczyny w dobrych
maszynach winny być stosowane tylko śruby nierdzewne - Cechy przeciwrdzewne są w owych stalach stałe wziąwszy pod uwagę obróbkę termiczną, zatem gotowanie, smażenie czy zamrażanie. W związku z tym nie potrzebują dodatkowych warstw ochronnych. Również są na dłuższą metę tańsze w użytkowaniu.